Illustration av hårstrå

Illustration av hårbotten

Trikologi

Trikologiska behandlingar


Biokosmetiska, ekologiska, patenterade, testade och effektiva behandlingar för:

Håravfall – Livlöst hår eller tunt hår – Alopecia – Mjällbildning – Klåda – Psoriasis Eksem – Acne – Fett eller Torrt hår – Fet eller torr hårbotten – Frissigt hår – Glanslöst och risigt hår – Lockigt hår – Kemiskt skadat hår – och flera andra oönskade förändringar.


  Historia

  Namnet på behandlingarna kommer från det Grekiska ordet Tricos, som betyder hår. Trikologi betyder läran om hår och hårbotten Det inkluderar användning av naturliga hårvårdsprodukter som är kliniskt testade på människor med mikroskopiska bilder före och efter behandlingar. Behandlingarna pågår tills vi kan se den friska hårbotten och friska hårsäckar, vilket är en förutsättning för att kunna gå vidare med behandling av håravfall eller tunnhårighet. Trikologi är en del av Dermatologi. Den första skolan för dermatologi öppnades 1801 i Paris på Hôspital Saint-Louis men skolan för Trikologi fick vänta över hundra år. Det var år 1902 som en grupp likasinnade läkare, forskare och frisörer grundade en av dem första College of Diseases of the Hair i London. Deras mål var att sätta vård och studie av hårbotten och håret på professionell basis och främja hårvetenskapen. Det första sjukhus öppnades i London år 1928 med namnet: The Scalp and Hair hospital. Sjukhuset fick ett mycket respekterat rykte med sin professionella övervakning och utvärdering av behandlingar som genomförts där. Idag finns det Trikologi Center, utbildningar och kliniker runt om i världen.


  När behöver man Trikologi?

  När håret är i dåligt skick, glanslöst och kraftlöst, samt vid olika problem i hårbotten, såsom mjäll, håravfall, klåda, fett hår och fet hårbotten.   Trikologiska produkter

  Trikologi har blivit en stödjande vetenskap för kosmetisk dermatologi samt för kosmetologi (skönhetsvården). Målet är sökning och underhåll av balansen i hår och hårbotten med hjälp av trikologiska produkter. Vi arbetar med Italienska produkter, MonRin. Alla produkter innehåller enbart naturliga ingredienser, som är kliniskt testade på människor, med dokumenterad effekt.